2013. február 15., péntek

Kerti borágó,fűszer gyógynövény 1Ft - Jelenlegi ára: 1 Ft

Kerti borágó, fűszer gyógynövény  5db mag
 növény leírása:
Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik, amit a neve is elárul. Szárait, leveleit és a virágok csészéjét serteszőrök borítják. A Földközi-tenger vidékéről származik, egyéves fűszer- és dísznövény.
Hogyan gyűjtsük?
A növény virágos hajtását, valamint magját hasznosítják gyógyászati célokra. Május- júniusban virágzik.
Mi van benne?
A növény nyálkaanyagokat, flavonoidokat, pirrolizidin alkaloidokat, nyomokban illóolajat tartalmaz. Magja gazdag gamma-linolénsavban, amely értékes zsírsav, a vér kedvező zsír- és koleszterin-szintjeinek kialakításában van szerepe.
A borágó - Borago officinalis - igen gazdag C-vitaminban, ásványi anyagokban, cserző és nyálkaanyagokban, valamint illóolajokban. Magja értékes esszenciális zsírsavat tartalmaz.
Mire jó?
Közismert vizelethajtó, de alkalmazzák vese- és hólyagbántalmak esetén is. Külsőleg kelések érlelésére használják borogatóként, illetve toroköblítőként. Tudományosan igazolt, hogy jótékony hatást fejt ki neurodermatitis (allergiás vagy idegi alapú bőrbetegségek) esetén. Szilícium tartalma miatt pedig szerepe van a hajszálak, körmök, kötőszövetek felépítésében.
Nézze meg többi aukciómat is sok egy forintos  termék  és egyébb  növény termesztéssel kapcsolatos dologgal találkozhat  KATT a képre vagy a szövegre köszönöm
                                                                



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-02-16 20:02
. Kerti borágó,fűszer gyógynövény 1Ft - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése